Formand: Knud Winther Dahl
51576585
knudwd@gmail.com

Klubregler

Klubregler for medlemmer af Aarhus Aadal Bridgeklub

Vi er en større bridgeklub med over 100 medlemmer i Stavtrup BridgecenterLokalcenter Søholm, og vi gør os umage for at bibeholde hygge, seriøs bridge og et godt socialt netværk. Med disse enkle regler og medlemmernes løbende hjælp sikres at bestyrelsens tid bruges relevant.

 1. Al henvendelse mellem klubmedlem og klubben foregår via aadal.bridge@gmail.com. Som medlem af klubben accepterer den enkelte, at vi må kontakte dem, og at deres navn, samt tlf.nr. og email fremgår af hjemmeside.
 2. Man ind- og udmelder sig skriftligt.
 3. Udmeldelse inden kommende sæson skal ske inden 15.05. (Herefter tilføres personer fra ventelister til holdene). Dog kan nuværende medlemmer i tvivlsspørgsmål om fortsat medlemskab få dispensation udover deadline 15.05 ved indsendelse af mail/personlig kontakt til formanden.
 4. Et medlemskab er gældende (også kontingentmæssigt) for en hel sæson: 15.05 – 30.04 året efter. Kun uventede situationer, såsom sygdom, fraflytning eller akutte makkerproblemer, som ikke kan løses på anden vis, kan evt. få dispensation via bestyrelsen. Al henvendelse i sådanne sager behandles med diskretion. Mere personfølsomme sager kan fremlægges ved direkte kontakt til formanden.
Det er hvert medlems pligt:
 1. At være spilleklar til mødetidspunktet. Skulle der opstå en ‘Force Majeure situation’ sent på spilledagen i form af akut sygdom, trafikproblemer eller andet, kan man kontakte de pågældende holds turneringsansvarlige, som så vil forsøge at finde en løsning.
 2. At fremskaffe substitut – gør det i god tid. Brug klubbens substitutliste som inspiration. Klubben behøver ikke vide, hvem substitutten er – det finder vi ud af under spillet.
 3. At påtage sig de tildelte ‘køkkentjanser’ (som regel én/halvår) og selv bytte datoer med andre medlemmer uden at orientere bestyrelsen om dette. Retningslinjer for arbejdet ligger fremme. Forslag til forbedringer/manglende indkøb gives til Anni L.
 4. At læse klubbens nyhedsbreve. Læs også hjemmeside, hvis akut aflysning er tænkelig.
 5. At spille med bridgeetik – se H.K. Sørensens artikel på hjemmesiden.
 6. At betale kontingent indenfor de første 14 dage af hhv. september og januar. 2. rykkerbrev tillægges et gebyr på 100 kr. Husk at skrive for- og efternavn samt hold på indbetaling.

Spilleregler:

 1. Bridgeregler:
  1. Ved uklarhed om fejl ved bordet og dets løsning – TILKALD TURNERINGSLEDER.
  2. Snak under spil: VIS HENSYN, tal dæmpet, måske spilles i anden række, mens jeres skifter!
  3. Snak efter spil bør foregå lavmælt, på kort tid og uden større debatter.
 2. Substitutters navn på startliste kan opnås, hvis det oplyses per mail senest 24 timer før start.
  1. Spiller et par med én substitut, tæller resultatet.
  2. Har et par dobbeltsubstitutter, opnås middelscore, men substitutterne kan se deres resultater på hjemmeside.
 3. Bridgeur: 7 min./spil. Signal 5 min. før spilrundens ophør. Ved 0.00 nyt signal, og man må have max 3 kort på hånden ellers dømmes ‘ligespil’. Man skifter først, når det siges af TURNERINGSLEDER.

Disse klubregler revideres løbende, og husk at bestyrelsen altid er modtagelig for forbedringsforslag.

Bestyrelsen 16.08.2018